top of page

Linnakkeen historia sai alkunsa Venäjän vallan aikana, jolloin linnakkeen rakennustyöt alkoivat yli sata vuotta sitten. Itsenäinen nuori Suomi sai aikoinaan Rysäkarin juuri valmistuneena Venäläisiltä itselleen ja järeän 10-tuumaisen patterin turvaamaan pääkaupunkia.

 

Rysäkarilla on nähty sotaa ja rauhaa sekä normaalia arkista elämää eri vuosikymmenien kuluessa mikä on muokannut linnakkeen käyttöä kulloisenkin tilanteen mukaan, tykkikalustoa on muokattu ja miinavarastoja lisätty miehistömäärien muuttuessa tarpeiden mukaan. Rysäkarin merimiinavarastot olivat käytössä vielä 2000- luvulla. Toki saarella on asuttu ja tehty töitä maanpuolustuksen nimissä ja koulutettu sotilaita koko itsenäisen Suomen aikana.

 

2011 valtio laittoi saareen myyntiin ja Rysäkarin Linnake Oy osti koko saaren vesialueineen (9,65 + 23,34ha) tarkoituksena palauttaa saari täyteen loistoonsa ja kunnostaa vanhaa linnakemiljöötä sekä palauttaa niitäkin rakennuksia, joita vuosikymmenien aikana on tarpeettomina hävitetty. 


Rysäkari on Suomen suurin yksityinen merellinen investointi vailla julkista rahaa tai tukea.

Alueelle otetaan vastaan ainoastaan tilausryhmiä! 
Alue on suljettu kaikelta omatoimiselta liikkumiselta ja kulkemiselta, alue on suljettu työmaa/elinkeinoalue. 
Vesialueet saaren ympärillä 23,34hehtaaria ovat yksityistä vesialuetta joilla kalastaminen lakiin perustuen vaatii vesialueen omistajan = Rysäkarin Linnake Oy:n luvan.


Eli kun varaat meiltä yksityistilaisuuden niin se on aidosti yksityistilaisuus, joka antaa mahdollisuuden myös ottaa huomioon erityistä turvallisuutta tai erityistarpeita vaativia tilaisuuksia, Rysäkarilla on tehty myös TV- ja muita produktioita joita kykenemme palvelemaan hyvin.

Rysäkarin Linnake

Rysäkari HkiKarPalv.png
bottom of page