© 2019 by RysKaLke.

  • Facebook Clean
Rysäkarin Linnake.

 

Linnakkeen historia sai alkunsa Venäjän vallan aikana jolloin linnakkeen rakennustyöt alkoivat yli sata vuotta sitten. Itsenäinen nuori Suomi sai aikoinaan Rysäkarin juuri valmistuneena Venäläisiltä itselleen ja järeän 10-tuumaisen patterin turvaamaan pääkaupunkia.

 

Puolustusvoimien aikana Rysäkarilla on nähty sotaa ja rauhaa sekä normaalia arkista elämää eri vuosikymmenien kuluessa mikä on muokannut linnakkeen käyttöä kulloisenkin tilanteen mukaan, tykkikalustoa on muokattu ja miinavarastoja lisätty. Rysäkarilla on ollut merimiinavarastot käytössä vielä 2000- luvulla. Toki saarella on asuttu ja tehty töitä maanpuolustuksen nimissä ja koulutettu sotilailta.

 

2011 valtio laittoi saareen myyntiin ja Rysäkarin Linnake Oy  osti koko saaren vesialueineen tarkoituksena palauttaa saari täyteen loistoonsa ja kunnostaa vanhaa linnakemiljöötä sekä palauttaa niitäkin rakennuksia joita on vuosikymmenien aikana tarpeettomina hävitetty. 
Rysäkari on Suomen suurin yksityinen merellinen investointi vailla julkista rahaa tai tukea.
 

Alueelle otetaan vastaan ainoastaan tilausryhmiä! 
Alue on suljettu kaikelta omatoimiselta liikkumiselta ja kulkemiselta, alue on suljettu työmaa/elinkeinoalue. 
Vesialueiden osalta pätee kaupungin kalastuslupien osalta myös linnakkeen vesialueella kalastuskielto. 
Eli kun varaat meiltä yksityistilaisuuden niin se on aidosti yksityistilaisuus joka antaa mahdollisuuden myös ottaa huomioon erityistä turvallisuutta vaativia tilaisuuksia.

ABOUT US