Rysäkarin Linnake.
 

 Linnakkeen historia sai alkunsa Venäjän vallan aikana, jolloin linnakkeen rakennustyöt alkoivat yli sata vuotta sitten. Itsenäinen nuori Suomi sai aikoinaan Rysäkarin juuri valmistuneena Venäläisiltä itselleen ja järeän 10-tuumaisen patterin turvaamaan pääkaupunkia.

 

Rysäkarilla on nähty sotaa ja rauhaa sekä normaalia arkista elämää eri vuosikymmenien kuluessa mikä on muokannut linnakkeen käyttöä kulloisenkin tilanteen mukaan, tykkikalustoa on muokattu ja miinavarastoja lisätty miehistömäärien muuttuessa tarpeiden mukaan. Rysäkarilla on ollut merimiinavarastot käytössä vielä 2000- luvulla. Toki saarella on asuttu ja tehty töitä maanpuolustuksen nimissä ja koulutettu sotilaita.

 

2011 valtio laittoi saareen myyntiin ja Rysäkarin Linnake Oy osti koko saaren vesialueineen tarkoituksena palauttaa saari täyteen loistoonsa ja kunnostaa vanhaa linnakemiljöötä sekä palauttaa niitäkin rakennuksia, joita vuosikymmenien aikana on tarpeettomina hävitetty. 


Rysäkari on Suomen suurin yksityinen merellinen investointi vailla julkista rahaa tai tukea.

Alueelle otetaan vastaan ainoastaan tilausryhmiä! 
Alue on suljettu kaikelta omatoimiselta liikkumiselta ja kulkemiselta, alue on suljettu työmaa/elinkeinoalue. 
Vesialueiden osalta pätee kaupungin kalastuslupien osalta linnakkeen vesialueella kalastuskielto. 


Eli kun varaat meiltä yksityistilaisuuden niin se on aidosti yksityistilaisuus, joka antaa mahdollisuuden myös ottaa huomioon erityistä turvallisuutta tai erityistarpeita vaativia tilaisuuksia.

ABOUT US

© 2019 by RysKaLke.

  • Facebook Clean